Biodling i Tobaksområdet

I april flyttar en bikupa in i Tobaksområdet. Jag har tidigare efterlyst biodlare och det känns jättekul att vi nu har två hyresgäster som tillsammans med Bee Urban kommer att odla bina. Tack ni som hjälper till! Bina fyller en viktig funktion i samhället genom att pollinera vilda växtarter och grödor som ger oss äpplen, rapsolja och jordgubbar.

Bin är idag kraftigt hotade på grund av miljögifter och vårt konventionella jordbruk. Tvärtemot vad man kan tro passar stadsmiljön ypperligt för att bin skall trivas. Dessutom är de vänligt inställda till människor.

Biodlingen sker i samarbete med Hyresgästföreningen och är ett sätt att främja Stockholms biologiska mångfald.

Vill du veta mer om bikupan i Tobaksområdet? Torsdag den 22 mars klockan 18.30 ordnar Hyresgästföreningen informationsmöte om bin, bikupor och vikten av att det finns bin i vår stad. Biologerna Karolina Lisslö och Josefina Oddsberg från Bee Urban kommer och informerar och svarar på era frågor om bin.

Plats: Hyresgästföreningens lokal, Pepparvägen 9 A

Fika från 18.00 och provsmakning av honung

Anmäl er senast den 18 mars till Hervor Holm på hervor.holm@comhem.se  eller 073-7356207.

Annonser
Det här inlägget postades i Hållbar utveckling, Miljö och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Biodling i Tobaksområdet

  1. Ann skriver:

    Underbart att ni gör det här!

  2. Ping: Skördetid – tack alla bin! | Hållbara Hökarängen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s